2009. március 12., csütörtök

Könyvolvasó lett az iPhone

Forrás: http://index.hu/tech/2009/03/05/konyvolvaso_lett_az_iphone/

Szerdán megjelenik a Kindle szoftveres verziója, tehát azok is vehetnek majd könyveket majd az Amazontól, akik nem akarnak 360 dollárt költeni egy könyvolvasó kütyüre, de már a zsebükben lapul egy iPhone.

Az Apple mobiljának a nagyméretű kijelzőjén viszonylag kényelmesen lehet szövegeket olvasni, és az iTunes App Store kínálatában most a könyvek kategóriája bővül a leggyorsabban; az elmúlt három hónapban 551-ről 2065-re nőtt a szoftverek száma. Némelyik programmal csak egyetlen könyvet lehet végiglapozni, de vannak gyűjtemények is, mint például az ingyenes Shakespeare-összes, és vannak könyvolvasó programok.

Az O'Relly Radar szerint a könyvek 56 százaléka a 0,99 dollárcentért vagy olcsóbban megvehető, de most már minden tízedik könyv 10 dollárnál drágább, míg három hónappal ezelőtt még csak minden ötvenedik könyv tartozott a prémium kategóriába. A könyvkiadók feltehetően most próbálják belőni az árakat, írja az O'Reilly Radar. Az informatikai blog szerint a többi szoftver esetében ugyanez a helyzet, a fejlesztők kísérleteznek az árakkal.

Szerdán az Amazon is bemutatta Kindle szoftveres verzióját, az iPhone és az iPod Touch felhasználói ugyanazokat az újságokat, magazinokat és könyveket olvashatják el a készülékükön, mint akik 360 dollárért megvették maguknak a könyvolvasó kütyüt. A mobilos szoftver nem éri el közvetlenül az Amazon online könyvesboltját, a felhasználók csak a böngészőben vásárolhatnak. Most azonban sem a Kindle, sem a szoftveres változata nem elérhető Magyarországon.

Nincsenek megjegyzések: