2009. március 26., csütörtök

A digitális nyomtatás sikertörténete II.

FORRÁS: http://digitalis-nyomda.com/cikk/77/z_digitalis_nyomtatas_sikertortenete_ii_copy.html

Mire jó a digitális nyomtatás?
A digitális nyomtatás is hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben kezeljük információinkat. Rengeteg féle dolgot lehet és ajánlott digitális nyomtatóval nyomtatni. Most nézzük meg azt, hogy miért érdemes egy ilyen szolgáltatást igénybe venni.

Digitális nyomtatás alkalmas arra, hogy készítsünk plakátot!

Ha egy reklámcégnél dolgozunk, vagy olyan tevékenységet végzünk, ami plakát nyomtatását igényli, akkor azt a legtanácsosabb digitális nyomtatóval nyomtatni. Miért?
Mert jó minőségű, olcsó, ha nem magas példányszámban nyomtatunk. Vannak nagy méretű nyomtatók, amik kiválóak erre a célra, tehát a méret nem lehet akadály, igénynek megfelelően lehet digitálisan nyomtatni.

Digitális nyomtatás alkalmas arra, hogy készítsünk szórólapot

Ha valami eseményt, akciót szeretnénk minél több ember figyelmébe ajánlani, akkor nyomtassunk szórólapot. Erre nincs is megfelelőbb módszer a digitális nyomtatásnál, hiszen a papír fajtája, a színek száma, a szórólap struktúrája, mérete mind képes igényeinkhez igazodni, és mindemellett nagyon hamar kész van.

Digitális nyomtatás alkalmas arra, hogy készítsünk egyedi, megszemélyesített dolgokat

Miket is ajánlott digitális nyomtatóval nyomtatni a személyes dolgaink közül?
Digitális nyomtatással nyomtathatunk meghívót esküvőre, vagy szülinapra, egyéb alkalmakra.
Digitális nyomtatással nyomtathatunk karácsonyi és egyéb üdvözlőkártyát, egyedi képeslapot.
Digitális nyomtatással nyomtathatunk névjegykártyát.
Digitális nyomtatással nyomtathatunk fényképet. Manapság az emberek többsége már digitális fényképezőgépet használ fényképkészítésre. Ezeket a képeket tárolhatjuk a fényképezőgépben, rárakhatjuk a számítógépünkre, lemásolhatjuk cd-re. Viszont ha a kézbe szeretnénk fogni és elvinni az ismerőseinknek, barátainknak megmutatni a családi fényképeket, vagy szeretnénk egy-egy közös élményt feleleveníteni, akkor valahogyan papírra kell vinnünk a képet. Ezt játszi könnyedséggel megtehetjük a digitális nyomtatóval. Hiszen, a digitális nyomtató segítségével pillanatok alatt képesek leszünk felvinni a fényképeinket fényképpapírra és így már később könnyen nézegethetjük a nekünk fontos, megörökített pillanatokat.
Digitális nyomtatónk nekünk is lehet otthon, mellyel a számítógépről kinyomtathatjuk irományainkat, képeinket és minden más dokumentumot. Természetesen az otthoni használatra gyártott nyomtatók, illetve a kisebb irodai berendezések nem alkalmasak profi képmegjelenítésre, sem szórólapgyártásra, erre a legmegfelelőbb, ha szakemberhez, speciálisan a digitális nyomtatásra szakosodott nyomdához fordulunk, és az ő szolgáltatásukat vesszük igénybe.

Művészeknek

Azok a kreatív emberek és művészek, akik terveztek valamit a számítógépen, alkottak valami számukra fontosat, nagyot vagy újat, és ezt meg szeretnék nézni papíron, avagy meg szeretnék osztani a világgal, akkor számukra is elengedhetetlen a digitális nyomtatás, hisz így megvalósulhat az álmuk olyan minőségben, ami még az ő szakavatott éles szemükkel is megfelelőnek mutatkozhat.

Diákoknak

A felsőoktatás végén minden diák ír egy szakdolgozatot, amit leosztályoznak. Ez a legfontosabb dolgozat egy diák életében. Ennek rengeteg formai követelménye van. Minden főiskola és egyetem leírja a diákjainak, hogy milyen formában kívánja látni a szakdolgozatokat. Ezt csak is egyféle módon nyomtathatják ki: egy digitális nyomdában. Ott a szakértők eleget tudnak tenni az iskola követelményeinek, így a diákoknak eggyel kevesebb dolgon kell izgulniuk a diplomájuk megszerzéséért. És nem csak a szakdolgozat az egyetlen: jegyzetek, beszámolók, feljegyzések ezrei készülnek manapság már a digitális nyomtatási technológia segítségével, hamarabb, mint korábban bármikor. Így több idő marad a felkészülésre...

Mindenkinek!

Amint látjuk, a digitális nyomtatás szinte mindenki életébe belekerült már, vagy majd a jövőben fog, hiszen az élet rengeteg területén képes segíteni. Így azt hiszem, levonhatjuk bátran a végső konklúziót: a digitális nyomtatás megkönnyíti életünket és számtalan lehetőséget kínál. Gondoljuk át, a mi életünkben mit tud segíteni?

Nincsenek megjegyzések: